25/03/2015

'Sibercan' hem eğlendirecek hem de bilgilendirecek

'Sibercan' hem eğlendirecek  hem de bilgilendirecek

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Sibercan Dijital Vatandaşlık ve Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi"ni ilçede hayata sokuyor. Proje ile eğitim çağındaki çocukların internet bağımlılığı ve sosyal medya zorbalığından korunmasını amaçlanıyor.

"Sibercan Dijital Vatandaşlık ve Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi perşembe günü ilk bilgilendirme gösterisini Ali Hikmet Paşa Ortaokulu'nda saat 11.00'da, ardından Çiğdem Batubey Ortaokulu'nda saat 14.00'da yapacak.

Sanal Dünyanın Gerçek Kahramanı Sloganı ile süper kahraman Sibercan karakterini ünlü sanatçı Yüksel Ünal canlandıracak. Sibercan,çocukların internet ve sosyal medya konusunda bilgilenmesini sağlayacak 40 dakikalık eğlendirici ve bilgilendirici gösteriler sunacak. Proje dünyada ve Türkiye'de bir ilk. Sibercan Projesi internet bağımlılığı ve sosyal medya zorbalığı konusunda dünyadaki uygulamalarda da model olmayı amaçlıyor. Karesi Belediyesi farklı vizyonuyla projenin hayata geçirilmesinde ilk desteği veren kurum oldu.