30/03/2016

Osmanlı Devleti başımızı yere eğdirecek bir miras bırakmadı!

Osmanlı Devleti başımızı yere eğdirecek bir miras bırakmadı!

Karesi Kent Konseyi ve Aktif Gençler Derneği işbirliği ile Müspet Değerler Mektebi'nde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, bu zamana kadar çarpıtılmış, filmlerle ayağa düşürülmüş, 'hasta adam' diye lakap takılmış Osmanlı Devleti'nin başımızı yere eğdirecek bir miras bırakmadığını söyledi. 

 

Karesi Kent Konseyi ve Aktif Gençler Derneği işbirliği ile Karesi AVM Toplantı Salonu'nda Müspet Değerler Mektebi'nde eğitimler sürüyor. Serdar Tuncer'in Necip Fazıl Kısakürek söyleşi ile başlayan eğitimler, Abdurrahman Dilipak 'Ortadoğu Denklemi ve Suriye' ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in 'Osmanlı Tarihi ve Medeniyeti' söyleşileri sürdü. Müspet Değerler Mektebi 15 Nisan'da Av. Hayati İnanç 'Can Veren Pervaneler' söyleşisi ile son bulacak.

Yoğun katılımla başlayan eğitimlere Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı. 

 

“OSMANLI KARALANIYOR” 

Tarihin derin sayfalarından bilgiler aktaran, hayatımızdaki öneminden ve tarihin gerçekliği dışında yapılan film, dizi ve kitapları eleştiren Prof. Dr. Şimşirgil, “Osmanlı 200 yıl dünyanın süper gücü, daha sonra uluslararası bir güç, sadece 50 sene de ulus güç olarak yaşamını sürdürmüştür. Bugün Türkiye ulus bir güçtür. Bu devletin toprakları üzerinde 50’nin üzerine devlet kuruldu. Osmanlı 22 milyon metrekareye hükmetmiştir. Bu devletin değerlerini iyi bilmemiz ve öğrenmemiz lazım. Osmanlı’nın adı gitti ama milletimizin serüveni devam ediyor. Dünyada başka hiçbir devlet, Osmanlı kadar karalanmadı. Selçuklu, Karahanlı ve Gazneli de Türklerin ortak tarihi. Osmanlı Devleti’ni yıkmak için 300 yıl çalışıldı. Senaryolar yazıldı, kumpaslar kuruldu. 'Hasta adam’ değildi. Osmanlı başımızı yere eğdirecek bir miras bırakmadı” dedi.

 

YILMAZ:"TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ" 

Başkan Yılmaz, "Bizler, marka kent Karesi vizyonumuzu gözeterek, tarih ve kültürel zenginliğiyle bezeli, estetik değerleri öne çıkan modern bir kültür ve sanat şehri olmak için çalışıyoruz. Değerli hocalarımız Karesi'ye gelerek bizleri bilgilendirdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.  Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, programın ardından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'e, çiçek ve plaket takdim etti. Katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Prof. Dr. Şimşirgil, öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

 

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR? 

Ahmet Şimşirgil 1959'da Boyabat'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı.1979'de girdiği Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'nden 1982'de mezun oldu.1983'de aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı'ndan Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1985'de "16. Yüzyılda Amasya Sancağı" tezi ile Yüksek Lisansı'nı tamamladı. 1989'da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'ne naklen geçiş yaptı. 1990'da Osmanlı Taşra Teşkilatı'ndan Tokat (1455-1574) isimli çalışmasıyla Tarih Doktora unvanını aldı. 1997'de Uyvar'ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi isimli takdim teziyle Doçent oldu. Seyid Muradi'nin kaleme aldığı Barbaros Hayreddin Paşa'nın gazaları Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri ismiyle sadeleştirerek, ayrıca Osmanlı tarihini ile ilgili Kayı I,Kayı II,Kayı III,Taşa Yazılan Tarih Topkapı Sarayı ve Ahmet Cevdet Paşa ve Mecelle (Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci ile birlikte) eserlerini yayınladı. 2003'de Profesör kadrosuna atanan Şimşirgil'in Osmanlı şehir tarihi,siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır.