31/03/2016

Köylünün kendi de değerli toprağı da

Köylüyü kiracı olduğu topraklarda ev sahibi yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  "Bu yerler artık köylümüzün tapulu malı. Devlet desteğini de alacak, ekip biçecek, dileğince kullanabilecek. Bu rant köylümüzün. Satışları eleştirenler, ya köylüyü sevmiyordur ya da köylünün refaha kavuşmasını istemiyordur" dedi.

Günlerce kırsal mahalleleri gezerek kahvehanelerde köylüyle istişareler yapan, satışa çıkacak arazileri yine köylülerle birlikte inceleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, köylünün isteklerine kulak vererek, onların talep ettiği yerleri satışa çıkardı. Belediye, kırsal mahallelerdeki kaderine terk edilmiş, kullanılmayan tarla vasıflı arazileri satarak, vatandaşların topraklarının değerini arttırdı. Tarla satışları ile kırsaldaki toprakların ve köylünün malının değerini arttıran belediye tarafından yapılan ihale, bugüne kadar kırsal mahallelere yapılan yatırım ve kaliteli hizmetin toprak fiyatlarına da yansıdığını göstermiş oldu.

MAĞDURİYET BİTTİ

Satışlarla ilgili açıklama yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bizlere uzun süredir gelen talepleri değerlendirdik. Akıl koymadan, taraflarıyla istişare etmeden, tüm ihtimalleri düşünmeden yapılamayacak kadar önemli bir işe daha imza attık. Geçen yıl köylümüzün kiralamaya bile yanaşmadığı tarlaları, bu yıl istekli bir satışla köylümüze kazandırmak bizleri çok mutlu etti. Köylümüzün kendi mülkü olmasını önemsiyoruz. Kiralama ya da arada bir sözleşme olmadan bu tarlaların kullanılması köylülerimizi mağdur ediyor, aynı köyde yaşayan vatandaşlarımız arasında sorunların çıkmasına neden oluyordu. Köylümüz bu yerler kendine ait olmadığı gibi devlet desteği alamıyordu. Artık bu yerler köylümüzün tapulu malı. Desteğini de alacak, ekip biçecek, dileğince kullanabilecek. Hayırlı uğurlu olsun. Bu rant köylümüzündür. Bizi bu satışlar nedeniyle eleştirecek olanlar, ya köylüyü sevmiyordur ya da köylünün refaha kavuşmasını istemiyordur" dedi.

KÖYÜMÜZE DEĞER KATTI

Kavaklı Mahallesi sakinlerinden Servet Karaduman, "Belediyeye ait tarlaların satılması hem köyümüze hem de bölgemize değer kattı. Bu satışta bizi en çok mutlu eden tarlaları kendi köyümüzün insanının alması oldu. Tarlalarımız yabancı insanlara gitmedi. Eşimiz, dostumuz daha önce kiracı olduğu yerin şimdi sahibi oldu" dedi.

SATIŞ KÖYLÜYE YARADI

Tarla ile uğraşacak kimsenin kalmadığını ve bu toprakların işlenmediğini söyleyen kırsal mahalle sakinleri, "Tarla ile uğraşacak gençlerimizin çoğu zaten merkeze gitti. Atıl duran topraklar en azından köyümüzün topraklarının değerlenmesine vesile oldu. Ayrıca belediye tarafından mahallelerimize yapılan yatırım ve hizmetlerin de topraklarımızın değerini arttırdığına inanıyoruz" dediler.