27/07/2018

Karesispor'dan Transferde İki Bomba Birden

Balıkesir’in Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcisi Karesispor, geçtiğimiz sezon Afyon Belediye forması giyen İbrahim Yıldırım ve PETKİM formasıyla sezonu tamamlayan Doğukan Sönmez'i kadrosuna kattı.

Geride bıraktığımız sezonda Afyon Belediye Spor Kulübü'yle Türkiye Basketbol Ligi Play-Off’ları sonunda şampiyonluk sevinci yaşayan İbrahim Yıldırım; 8.7 sayı, 2.8 ribaund, 1.7 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı. 1990 doğumlu ve 1.85 m boyundaki İbrahim Yıldırım; Banvit altyapısından yetiştikten sonra TOFAŞ, Uşak Sportif ve Trabzonspor formalarını giydi.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde Petkim Spor formasıyla toplam 34 maça çıkan Doğukan Sönmez; 5.4 sayı, 4.2 ribaund ortalamaları tutturdu. 1992 doğumlu 2.08 m boyundaki Doğukan Sönmez, Galatasaray, Konyaspor, Banvit ve PETKİM formalarını giydi.

KARESİSPOR BAŞKANI AHMET AYAN: BU SEZON ÇOK FARKLI BİR LİG OLACAK
Transferlerin ardından açıklamalarda bulunan Karesispor Başkanı Ahmet Ayan, “Gerek BSL, gerekse TBL kulüplerindeki belirsizliklerden ötürü bu sezon çok daha farklı bir TBL izleyeceğiz. Favorisi olmayan, takım olmayı başarabilen takımlar bu sezon avantajlı olacak. Biz de bu doğrultuda zaten daha önceden başlattığımız transfer dönemimizi İbrahim ve Doğukan’ın imzalarıyla sürdürüyoruz. Karesispor olarak son topa kadar savaşan, taraftarlarımızı mutlu edecek bir basketbol oynamak istiyoruz. Bu doğrultuda transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle İbrahim ve Doğukan’a Karesispor forması altında başarılar diliyor, transferlerimiz camiamıza ve sporcularımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.