03/03/2015

Karesi'de yapı kontrolde profesyonel adım

Karesi'de yapı kontrolde  profesyonel adım

Karesi Belediyesi, ilçede imar işlerinin daha hızlı ilerlemesi için yapı kontrolde 'ön onay' sistemini kaldırdı. Artık ön onaylı başvuruların kabul edilmeyeceği bilgisini veren Başkan Yücel Yılmaz, "Ruhsat işlemlerinin hızlanmasıyla birlikte, ilçede düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapılar oluşacak" dedi.

İŞ YÜKÜ ORTADAN KALKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Karesi İlçesi'ndeki yapı denetim şirketleri ile biraraya geldi. Karesi Belediyesi, yapı denetim şirketlerinin işlemlerini daha hızlı yapabilmeleri için 'ön onayı' kaldırdı. Bürokrasi ve çok fazla iş yüküne neden olan 'ön onayın' kaldırılması sayesinde, evraklarını eksiksiz hazırlayan yapı denetim şirketleri artık belediyede ruhsat işlemlerini kısa sürede tamamlayacak. Daha önceden ön onayı alınmış işlemler devam ederken, artık yeni başvurularda işlemler ön onaysız olarak yapılacak.

KARESİ BELEDİYESİ SİZLERİ MUHATAP ALIYOR

Şehrin geleceğini düşünerek iyi planlamalar yapılması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bizde adamına göre muamele yok! Sizlerin de gördüğü gibi Karesi Belediyesi'nin diğer belediyelerden farkı var, bunu hissetmeniz gerekiyor. Karesi Belediyesi daha kurumsal, ciddi ve sizleri muhatap alıyor, sizlerle istişare ediyor, fikirlerinize önem veriyor. Daha önceki belediyeler böyle çalışmıyordu. Karesi Belediyesi sizin işlerinizi kolaylaştırıyor. Ben bu konuda hassasiyetinden dolayı belediye başkanımız Yücel Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Yapı kontrolde atılan bu adım inşallah diğer belediyelere de güzel bir örnek olur" dedi.

"ŞEHİR İÇİN CİDDİ BİR ADIM ATTIK"

Karesi İlçesi'nin geleceği ile ilgili önemli kararların alındığı toplantıda konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Yapı kontrolde 'ön onayın' kaldırılması ile birlikte zaman kaybına neden olan bürokratik engeller ortadan kaldırıldı. Bu sayede Karesi'de düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapılar oluşacak. İşlemlerimizin hızlanmasıyla beraber şehrimize yatırımcılar gelmeye başlayacak, sosyal yaşantı alanlarımız oluşacak ve markalaşma konusunda ciddi bir adım atmış olacağız" dedi.