29/05/2024

'KARESİ'DE İHTİYAÇ SAHİBİ KİMSE KALMAYACAK'

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, seçim öncesi verdiği "Karesi'de ihtiyaç sahibi kimse kalmayacak" sözünü yerine getirmek için harekete geçti.

Başkan Mesut Akbıyık, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda, ihtiyaç sahiplerini bulmak ve onlara yardım etmek adına kapsamlı bir seferberlik başlattıklarını duyurdu.

Başkan Akbıyık videoda, “Karesi’mizde ihtiyaç sahibi tek bir kişi bırakmayıncaya kadar mücadele edeceğimizi söylemiştik. Şimdi tüm Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelimiz sokak sokak, ev ev tarama yapmaya başladı. Bu konuda adeta bir seferberlik ilan ettik. Biz, ihtiyaç sahibi herkese ulaşmayı planlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

NELER YAPILACAK?

Karesi Belediyesi’nin başlattığı bu seferberlikte, belediye personeli sokak sokak, ev ev gezerek ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit edecek. Başkan Akbıyık, yalnızca müracaat üzerine değil, proaktif bir yaklaşımla doğrudan sahada çalışma yapacaklarını belirtti. Bu çalışmalarda, mahalle sakinlerinden, okul müdürlerinden ve muhtarlardan da destek beklediklerini ifade etti.

Başkan Akbıyık, “Biz, ihtiyaç sahibi herkese ulaşmayı planlıyoruz. Bu konuda da tüm vatandaşlarımızdan, okul müdürlerimizden, muhtarlarımızdan, mahalle sakinlerimizden destek istiyoruz. Bize müracaat üzerine hareket etmeyeceğiz. Biz gidip ihtiyaç sahibi kişileri bulacağız ve onların dertlerine derman olmaya çalışacağız,” dedi.

'SORUMLUSU BENİM'

Başkan Akbıyık, bu seferberlikteki kararlılığını vurgulayarak, “Karesi’de bir kişi aç uyursa bunun sorumlusu Mesut Akbıyık’tır. Bunu engellemek için hep birlikte hareket edelim. İhtiyaç sahibi dostlarımızı lütfen bize bildirin,” çağrısında bulundu.

Bu kapsamlı çalışmayla, Karesi Belediyesi, ilçede hiçbir ihtiyaç sahibini yalnız bırakmamayı hedefliyor. Başkan Akbıyık’ın bu kararlı duruşu ve seferberlik ilanı, Karesi halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Belediye, sosyal yardım ağını genişleterek, daha fazla insana ulaşmayı ve onların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.