Karesi Belediyesi, "Sürdürülebilir Kalkınma" ve "Sürdürülebilir Kentler Yaratmak" amacı ile oluşturulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne, 7 Ekim tarihli meclis kararı ile üye oldu. Osmaniye'de ‘Kent ve Göç’ temalı olarak gerçekleştirilen 23. olağan meclise katılan Başkan Yücel Yılmaz, 24. meclisin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Karesi İlçesi'nde yapılacağını açıkladı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘Kent ve Göç’ temalı konferansı ve 23. olağan meclis toplantısı Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapıldı. Olağan meclis toplantısına Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) 2020 Stratejik Planı’nda yer alan 60 üye hedefi, Balıkesir ve Samsun Büyükşehirleri ile İnegöl, Beşiktaş ve Karesi belediyelerinin birliğe üye kabul edilmesiyle tutturuldu. Üye sayısının artmasıyla gün geçtikçe güçlendiklerini belirten Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışma alanını daha geniş alana yaymak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
"SAĞLIKLI KENTLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Nitelikli ve konforlu bir kent yaratmak için birliğe üye olduklarını kaydeden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, birlik çatısı altında; kent yoksulluğu ile mücadele, yaşanabilir ve sağlıklı kentler , sağlıklı bir şehir oluşturmak için çalışacaklarını ifade etti. Sosyal, kültürel ve fiziki dönüşümle ilgili tasarımlar yaptıklarına da değinen Başkan Yılmaz, "742,04 kilometrekarelik bir alan da yüzde 49,35'i erkek, yüzde 50.65'i kadın olan bir nüfusumuz var. 170.776 nüfuslu Karesi İlçesi'nde 60 yaş üstünde 24 bin 960 kişi olması dikkatlerden kaçmıyor. Karesi İlçesi 1980'li yıllardan bu yana 57 bin 551 göç aldı, 39 bin 918 göç verdi. Balıkesir genelinde 11 ilçenin nüfusu azalırken, Karesi, Altıeylül, Edremit, Havran, Bandırma, Gönen, Gömeç, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinin nüfusları artmakta. Biz bu rakamların hepsini göz önüne aldığımızda 35 yıl sonrayı planlamaya başladık. 1 milyon 200 bin nüfusa sahip Balıkesir'in 2050 yılında 5 milyon nüfusa ulaşmasını bekliyoruz" dedi.
"BİZ BU ŞEHİRDE BİR EMANETİ ÜSTLENDİK"
'Şehircilik adına yaşanan değişimler kentin “ruhuna ve kimliğine” uygun olmalıdır' diyen Başkan Yılmaz, "Her şehrin ruhu vardır. Biz şehrin ruhuyla, yaşayan insanın ruhunu bütünleştirmeye çalışıyoruz. Şehir inşa etmek sabır ve soluk ister. Bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. İnsan-mekân ilişkilerini iyi kurmamız gerekiyor. Biz bu şehirde bir emaneti üstlendik. Üslendiğimiz bu emanet, toplumun geleceğidir. Şehri masa başında değil, sahada, halkımızla birlikte planlıyoruz. Şehirler geçmiş ile geleceği bağlayan köprülerdir" dedi.