26/08/2015

Karesi, madde bağımlılığına savaş açtı

Karesi Belediyesi ve ilçedeki 5 okulun ortak hazırladığı "Sağlığı Seçiyorum, Harekete Geçiyorum" sloganıyla hazırlanan proje, GMKA'dan 210 bin lira hibe almayı başardı. Proje ile öğrencilerin zararlı maddelerden korunması, madde bağımlılarının rehabilitasyonu amaçlanıyor.

Karesi Belediyesinin katkılarıyla okullar proje yapmaya devam ediyor. Karesi Belediyesi'nin eş finansman desteği sağladığı ve 5 okulun ortak hazırladığı "Sağlığı Seçiyorum, Harekete Geçiyorum" projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda 210 bin Lira hibe almaya hak kazandı. Proje; Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi, Rahmi Kula Anadolu Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi ve Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlandı. Proje ile öğrencilerin zararlı maddelerden korunması ve zararlı madde bağımlılarının rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması amaçlanıyor.
YENİ SOSYAL DONATILAR HAZIRLANACAK
Bu proje ile okullara gençlerin spor ve sanat faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturulacak ve okullarda sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek. Proje ile proje ortağı okullarda bir fitness salonu, iki yapay tırmanış duvarı, bir müzik sınıfı, bir müzik kayıt stüdyosu, bir açık alan spor parkuru oluşturulacak. 34 adet bisiklet ve bu alanlarda kullanılacak spor malzemesi, müzik aleti ve ekipmanı alınacak. Proje kapsamında doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, konserler, halkoyunları gösterileri yapılacak ve tiyatro oyunu sergilenecek.
PROJENİN AMAÇLARI
Okul çağındaki çocukların ve gençlerin bağımlılığa neden olan maddelerden korunmasına, bağımlılık yapan maddeler ve zararlı alışkanlıklar hakkında farkındalık yaratılmasına, ailelerin bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar hakkında bilinçlendirilmesine ve öğretmenlerin bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile mücadelede öğrencilere destek olmalarına katkı sağlamak. Balıkesir İli Karesi ilçesinde eğitim öğretime devam eden öğrencilerin, sportif ve kültürel faaliyetler sayesinde bağımlılıktan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına olanak sağlamak. Karesi ilçesinde eğitici eğitimleri yoluyla öğretmenlerin, bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile mücadelede öğrencilerine destek olmalarına olanak sağlamak. Karesi ilçesinde eğitim öğretime devam eden öğrencilere seminerler yoluyla bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar hakkında farkındalıklarını arttırmak ve bu durumlarla baş edebilmelerine destek olmak. Karesi ilçesinde okul-aile işbirliğinin arttırılarak ailelerin bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar hakkında farkındalıklarını arttırmak ve bu durumlarla baş edebilmelerine destek olmak. Karesi ilçesindeki çocukların ve gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağlamak, internet kafe, oyun salonu ve televizyon gibi çocukları ve gençleri asosyalleştiren ve yalnızlaştıran ortamlardan kurtarmak, suçun ve suçluların bulunduğu çevrelerle ilişki kurmalarını engellemek. Gerçekleştirilecek sportif ve kültürel faaliyetler ile öğrencilerin okula ilgilerini arttırarak Karesi ilçesindeki okullarda yaşanan devamsızlık, disiplinsiz davranışlar gibi eğitim öğretimi olumsuz etkileyen durumları en aza indirmek. Karesi ilçesinde eğitim öğretime devam eden öğrenciler, aileleri ve okullarımızda görev yapan öğretmenler ile doğa sporları yaparak onların; grup dinamiklerini öğrenme, liderlik, güven arttırma, bireysel karar verebilme, risk yönetimi, kendinin ve başkalarının sorumluluğunu üstlenebilme, kişilik ve beden gelişimini olumlu etkileme, kendine ve başkalarına olan güveni olumlu etkileme, kendini mutlu hissetme, başkaları ile etkileşme ve sosyalleşme becerilerini geliştirmek. Çocukların ve gençlerin sağlıklı vücut yapısına sahip olmalarını sağlamak.