Karesi Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sivil Toplum Aracı ve Medya-Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Türkiye Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Ağı” üyelik başvurusu Kabul edildi. Kabul edilen bu başvuru ile birlikte Karesi Belediyesi’nin 4. Avrupa Birliği projesi hayata geçiyor.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Aracı ve Medya – Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme Programı kapsamında hazırlanan “Türkiye Sürdürülebilir Kent içi Ulaşım Ağı” projesi WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler koordinatörlüğünde ve Aktif Yaşam Derneği, UCLG-MEWA, UITP ve YADA ortaklığında yürütülüyor. Projenin Hedefleri arasında “Türkiye Sürdürülebilir Kent içi Ulaşım Ağı”nın üyesi olan kurumların sürdürülebilir kent içi ulaşımla ilgili politika ve eylemlerin önemli bir paydaşı haline gelmesini sağlamak için teknik, idari ve finansal kapasitesini güçlendirmek. Sektörler arası stratejik iş birliği ve sürdürülebilir etki elde etmek için kamu ve özel sektör paydaşlarıyla diyaloğu geliştirmek, yerel düzeyde iyi uygulamalar ve modeller geliştirmek, Karar ve politika oluşturma süreçlerinde yer almaları için STK’ların, özellikle de savunmasız gruplar ile çalışan taban örgütlerin katılımını, temsilini ve dahil edilmesini sağlamak. Avrupa/Küresel düzeyde iş birliği geliştirilmesini teşvik ederek sürdürülebilir bir çalışma ve dayanışma modeline öncülük etmek ve Sürdürülebilir kent içi ulaşım konusunda sivil toplumun bakış açısını daha iyi anlamasını sağlamak için kamu ve özel sektörün kapasite gelişimini desteklemek yer alıyor.
Projenin somut çıktıları arasında ise Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım konusunda AB müktesebatının izlenmesi ve yorumlanması ve Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Eylem Planı ile Beyaz Kitap hazırlanarak karar alma ve ulusal politika geliştirme süreçlerine katılım sağlanması yer alıyor.
BAŞKAN ORKAN: “4. AB PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Karesi Belediyesi’nin ‘Türkiye Kent İçi Sürdürülebilir Ulaşım Ağı Projesi’ içerisinde yer alarak sürdürülebilir kent içi ulaşım alanında kurum kapasitesini güçlendirecek. Ulusal ve uluslararası iş birliği geliştirme imkânları bulacağız ve ulusal politika geliştirme süreçlerine katkıda bulunacağız. Daha önce ‘Sıfır Atıkta Döngüsel Ekonomi’, ‘Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı’ ve ‘Akıllı Şehircilik’ projeleri ile 3 adet AB projesi yürütüyoruz. Bu proje ile birlikte 4. Avrupa Birliği projesini hayata geçirmiş olacağız. Bu alanlarda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.