21/10/2024

KARESİ’DE ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN MOLA EVİ AÇILDI

BAŞKAN AKBIYIK: “BU HELALİN BEREKETİDİR”

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın özel gereksinimli çocukların güvenle sosyalleşebilmesi için hizmete geçirdiği Şehit Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Mola Evi’nin açılışı yapıldı.

Karesi Belediyesi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Özel Gereksinimli Çocuklar Mola Evi’nin açılış töreni düzenlendi. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’nın adının verildiği Mola Evi, Toygar Mahallesi Kar Sokak üzerinde bulunan parkta açıldı. Törene Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Yücel Erişen, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’nın eşi Gizem Büyükçaylı, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Özel bireyler için ortaya konan projelerle ‘Engelsiz Karesi’yi ortaya çıkarmak istediğini ifade eden Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, “Bugün özel gereksinimli çocuklarımız için Mola Evimizi açıyoruz. Burada iki hususu amaçlıyoruz. Birincisi özel gereksinimli çocuklarımız güvenle sosyalleşebilsin istiyoruz. İkincisi de aileleri kısa da olsa güvenli bir ortama bırakıp özel işleriyle meşgul olabilsinler istiyoruz. Bu iki özel amaç için Mola Evimizi açıyoruz. Engelsiz Karesi’yi düşlüyoruz. Adım adım da bu hususta gerekenleri yapacağız” dedi.

“KARESİ BÖLGESİNDE HELALİN BEREKETİNİ YAŞIYORUZ”

29 Ekim’de Cumhuriyetin kuruluşunun 101’inci yıl dönümünde Kayabey Mahallesi’nde “Kayabey Sosyal Tesisleri” temel atma töreninin olacağını söyleyen Başkan Akbıyık, “Orada da aşevimiz, kütüphanemiz ve kadınlara kurs merkezinden oluşan 3 dönümlük bir arazide temel atma törenimiz var. Biz bu açılışlara şerefle devam edeceğiz. Kasım ayında 3 açılışımız daha var. Hep söylüyorum; Gönlümüzdeki hizmet aşkını tarif edemiyorum. Hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz. Bana diyorlar ki; ‘Bu kadar kısa sürede hem borçları ödüyorsunuz, hem de projeler üretiyorsunuz. Bunu nasıl yapıyorsunuz?’ Buradan bir kere daha haykırayım. Bu helalin bereketidir. Karesi bölgesinde helalin bereketini yaşıyoruz hep birlikte. İnşallah bu projelerin de devamını getireceğiz” ifadelerini kullandı.