12/09/2024

KARESİ BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

KARESİ BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILDI KADINLARIMIZIN BİR TELEFON UZAĞINDAYIZ

Karesi Belediyesi Kadın Danışma Merkezi açıldı.

Karesi Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını yapan Başkan Mesut Akbıyık açılış konuşmasında şunları söyledi; “Kadın Danışma Merkezi’mizde neler olacak bu konuda ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bugünden itibaren kadınlara psikolojik destek sağlanacak. Kadınlara ücretsiz avukat desteği sağlanacak. Ben de bir avukat olarak ayda bir gelip kadınların dertleriyle dertleneceğim burada bunun da sözünü veriyorum. Kendim de onların hukuki meseleleriyle ilgileneceğim. Kadınlara aylık ücretsiz ped desteği sağlanacak. Sponsor bir firma var onu da yine böyle bir tanıtımla sizlere tanıtacağız, bu firma Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de bu yardımları yapıyor.
Kurumlara kadın sağlık eğitimi düzenlenecek özellikle kırsal bölgelerde. Gezici araç ile kırsal mahallelerdeki kadınlara yönelik sağlık taramaları ve bilgilendirmeler yapılacak. Biz halk buluşmaları yapıyoruz bunların köy ayağı başlayacak. Köylerde başladığımızda da bu sağlık taramalarını bir arada yürüteceğiz. Biz bir tarafta halkla buluşurken sağlık taramaları da bir taraftan yürüyecek. Halk eğitim iş birliğiyle kadınlara çeşitli kurslar okuma yazma vs. aklınıza gelebilecek her çeşit kurs kent konseyi başkanımızla birlikte yerine getireceğiz. Kadın kooperatiflerine danışmanlık sağlanacak, kadı kooperatifleri kuracağız. Kadınlar ve kız çocukları için ulusal ve uluslararası projeler üretilecek. Kadınlar ve kız çocukları için çeşitli etkinlik ve seminerler düzenlenerek farkındalık çalışmaları yapılacak. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele eylem planı yürütülecek. Burada baromuzun çok kıymetli temsilcileri var birlikte bu savaşı vereceğiz, birlikte bu mücadeleyi vereceğiz ve biz bunu başaracağız inşallah.
Bugün yine merkezimizin dışında akülü tekerlekli sandalye bakım ve onarım merkezimiz de hizmete giriyor. Bunu çok önemsiyorum. Engelli kardeşlerimizin bizden çok talebi vardı başka şehirlerde var bizde niye yok diyorlardı, buyurun sizde de var artık. Onlar bizi arayacak, hiç zahmet etmelerine gerek yok biz gidip evden onların araçlarını alıp tamir edip onlara ücretsiz bir şekilde iade edeceğiz. Bunun da mutluluğunu yaşıyorum.
Giysi yıkama, kurutma ve ütüleme merkezimiz, bu da çok kıymetli. Hepimiz üniversitelerde okuduk ve zorluklarla okuduk. Karesi bölgesinde ikamet eden üniversite öğrencisi kardeşim sadece kimliğini gösterdiğinde biz giysilerini yıkayıp kurutup ütüleyip kendisine teslim edeceğiz. Bunu da çok önemsiyorum. Bu hizmetler gelişerek devam edecek.
Bugün yine yaşlılara bakım hizmetimiz faaliyete geçiyor. Vücut temizliğinden kuaför hizmetine kadar, ev içi tamiratına kadar, psikolojik desteğe kadar. On iki bin yalnız yaşayan insan var Karesi bölgesinde. Maddi durumu da iyi olabilir ama bir sese bir yüreğe ihtiyaç duyabilir biz yanında olacağız. Psikolojik desteği sağlayacağız.
15 Ekim 2024’te faaliyete geçecek bir yeni hizmetimiz daha var. Üniversitemize görüştük oradan stajyer hemşire öğrencilerimizle birlikte yaş almış büyüklerimizin şeker kontrolünü, tansiyon kontrolünü hepsini birlikte yapacağız. İlaç sistemini dahi birlikte yürüteceğiz.
15 Ekim 2024’te faaliyete geçecek bir de Mola Evi’miz var. Bunun inşa faaliyetlerine başladık. Burada da özel gereksinimli 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımızın aileleri günde birkaç saat bize bırakabilecekler bize emanet edebilecekler. Bunu da çok önemsiyorum.
Tüm bu projeler hayırlı uğurlu olsun şehrimize diyorum. Biz kadınlarımızın sadece bir telefon uzağındayız. Bu telefon numarası 0850 644 99 10. 24 saat hizmetinizde olacak. Biz kadınlarımızın her zaman yanındayız. Geldiğimiz günden beri büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Karesi’mize odaklandık gecemizi gündüzümüzü Karesi’mize ayırdık. Biz başarmaya kararlıyız. Bu açılışlara alışacağız, çok açılış yapacağız. Çok hizmet edeceğiz. Asıl hizmeti de gönüllere dokunarak yapacağız. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”