30/07/2024

KARESİ BELEDİYE BAŞKANI MESUT AKBIYIK’TAN DEPREM FARKINDALIĞI

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Balıkesir’in şiddetli depremler üretebilen 3 fay hattına sahip olduğunu belirterek acil ve ciddi önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Akbıyık, “Karesili hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Afet İşleri Müdürlüğü’müzdeyiz. Müdürümüz Ramazan Gezer bey ile birlikteyiz. Bilindiği üzere Balıkesir 7.2 şiddetinde deprem üretebilen 3 faya sahip ve bu çok tehlikeli bir durum. Acil ve ciddi önlemler almamız gerekiyor. Bu bilinçle Ramazan Gezer müdürümle birlikte başından itibaren, seçildiğimiz günden itibaren adımlar atıyoruz. Önce 39 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturduk bu ekibin ilk yardım eğitimleri devam ediyor şu anda. Eylül ayında da AFAD tarafından 8 günlük akredite eğitimine tabi tutulacaklar. Bu çalışmalar gayet güzel gidiyor Ramazan müdürümün sayesinde. Burada iki husus çok önemli; riskli yapı tespiti çalışmalarına başlıyoruz. Son aşamasına geldik en kısa sürede bu çalışmalara başlayacağız. Diğer taraftan ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmalarında da arkadaşlarımız hazırlığını yapıyor bunda da son aşamaya geldik. Bunları önemsiyoruz. Ben huzurlarınızda Ramazan müdürüme bir kere daha teşekkür ediyorum. Bizim arama kurtarma ekibine Karesi’mizden gönüllü olacak vatandaşlarımızı da bekliyoruz. Bir müddet sonra bunun da çağrılarını yapacağız. Ben tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

HABERİN VİDEOSU :