Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali gelenek ile geleceği buluşturdu. Geçmişten günümüze ne varsa Altın Ok Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.
GELENEK İLE GELECEK BULUŞTU
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali, bir festival ya da yarışma olmanın ötesinde 'gelenek ile geleceği' birleştiren bir organizasyon oldu. Gerek festival alanındaki Oba'da bulunan ve Otağ-ı Hümayun adı verilen sultan çadırı gerekse çadırın önünde yakılan, Türk Kültürü'nde ailenin devam ve sürekliliğinin bir simgesi olan ateş ile katılımcılara tarihte yolculuk yaşattı.
UNUTULMAYA YÜZ TUTAN MESLEK VE OYUNLAR CANLANDI
Festival alanı girişinde kurulan kulelerde, Türklerin kullandığı en eski müzik aletlerinden biri olan adına 'kös' de denilen davullar ve tarihte kurulan en eski 16 Türk Devleti'nin bayrakları ile karşılanan vatandaşlar, alandaki Ortaçağ pazarında ise unutulmaya yüz tutan demir dövme, kılıç, ok, yay ve zırh yapımı gibi meslekleri icra etme imkanı buldu. Geleneksel sporların ve oyunların yeniden canlanmasına olanak veren festivale katılanlar ayrıca mas güreşi, mangala oyunu, aşık oyunu, atak okçuluk oyunu, yağlı güreş gibi bir çok oyun ve spor ile tanışırken geleneksel lezzetlerin de tadına bakma imkanı buldu.
GENÇLERİMİZ DEĞERLERİYLE BULUŞTU
Festival alanını sık sız gezerek vatandaşlarla buluşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sonrasında yaptığı değerlendirmede gösterilen ilgi nedeniyle mutlu oldukları ifade ederek, "Temel amacımız, halkımızı geleneksel sporlarımız ve kaybetmeye yüz tutmuş kültürel değerlerimizle yeniden buluşturmaktı. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum" dedi. Modern ile geleneği buluşturan güzel bir alan oluşturduklarını söyleyen Yılmaz, "Gençlerimize çocuklarımıza bu toprağın değerleriyle buluşması ve tarihine sahip çıkması noktasında önemli bir fırsat sağladık" açıklamasında bulundu.