Üçpınarlı Şehit Ali İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ı ziyaret etti. Hayat Bilgisi dersi “Yerel Yönetimler” konusunu Karesi Belediyesi’nde uygulamalı olarak işleyen öğrencilerin sorularını Başkan Akbıyık cevapladı.
Üçpınarlı Şehit Ali İlkokulu Müdür Yardımcısı Himmet Bayırlı ve sınıf öğretmeni Özlem Doğru aracılığıyla Başkan Akbıyık ile bir araya gelen öğrenciler, Yerel Yönetimler konusunda merak ettikleri tüm soruları sorma fırsatı buldu. “Karesi ilçesinde yaptığınız veya yapmak istediğiniz en büyük proje nedir?”, “İlçenizde yaz döneminde çocuklar için ne gibi etkinlikler yapmayı düşünüyorsunuz?” gibi öğrencilerin sorularından çok memnun olduğunu ifade eden Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, öğrencilerin sorularına şöyle cevap verdi:
“Gerçekten şehrimizde önce hiç ihtiyaç sahibi insan kalsın istemiyorum. Bütün ihtiyaç sahiplerinin o sorunlarını gidermek istiyorum. En büyük proje bu. Bizim yaz etkinliklerimiz sürekli devam ediyor yaz okullarımız var. Bunu geçen yıl da yaptık. Bin üzeri kardeşimizi orada ağırladık. Bizim Alparslan Türkeş Spor Tesisleri’nde yaz spor okullarımız oluyor. Futbol, basketbol, yüzme, tenis vb. aklınıza ne gelirse. Bunlara yine devam edeceğiz. Bir de bu tesisler bittikten sonra çok daha farklı olacak o zaman birlikte bir çok proje yapabileceğiz.”
“UFACIK BİR GÜLÜMSEME BÜTÜN YORGUNLUĞUMU ALIYOR”
“Belediye başkanı olmak sizin düşündüğünüzden daha mı zor yoksa daha mı kolay?” sorusuna cevap veren Başkan Akbıyık, “Çok güzel bir soru. Uzun bir cevabı olur bunun. Neredeyse 24 saatini buna ayırman gerekiyor. Odaklanman gerekiyor. Ama en büyük güzelliği de az önce bahsettiğim şey. Mesela birinizin şöyle yüzünde ufacık bir gülümseme bütün yorgunluğumu atıyor. Bu müthiş bir iş. İnşallah siz de ileride böyle yöneticiler olursunuz. Bu harika bir duygu. O zaman yorgunluk gidiyor, hiç yorgunluk kalmıyor. İnsanlarla buluşuyoruz, dertleşiyoruz, sohbet ediyoruz bu çok güzel. O yüzden belediye başkanı olduğum için Allah’a hep şükrediyorum. İnsanlara hizmet edebilme şansı verdi bana.” dedi.
“HAYAL KURMAKTAN VAZGEÇMEYİN”
Ziyaret sonunda Başkan Mesut Akbıyık çocuklara, “Hayalinizden asla vazgeçmeyin. Siz de yarın bir gün hayal ettiğiniz meslekleri yapıp ülkenize, ailenize, çevrenizdekilere hizmet edeceksiniz. Belki aranızdan bir tane belediye başkanı da çıkacak. Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Bir de bir şey isteyeceğim; hep iyi insan olun. Dürüstlükten, ahlaktan, edepten de vazgeçmeyin. İkisi bir arada olunca oluyor her şey.” diye konuştu.