74 yıllık imar tarihini tozlu raflardan kurtararak, dijital ortama aktaran Karesi Belediyesi çalışmalarını tamamladı. Hizmetin kalitesini arttırırken zaman kazandıran 'dijital arşiv' çalışmaları kapsamında 523 kilometre uzunluğunda olan 1 milyon 744 bin 839 dokümanın tarama işlemi tamamladı.
Karesi Belediyesi, Türkiye’de sayılı belediyede kurulu olan dijital arşiv sistemi ile etkili ve verimli bir çalışma ağı oluşturdu. Nesiller boyu araştırılabilecek ve tek tuşla çağrılabilecek, doğal afet esnasında bu bilgilerin saklanıp kullanılabileceği güvenli bir depolama sistemi oluşturan belediye, 1 milyon 744 bin 839 doküman ve projeyi tozlu raflardan kurtararak, dijital ortama aktardı. Arkeolog titizliğiyle çalışan 13 personel, 361 bin 200 metre yapı ruhsat arşivini tarayarak dijital ortama aktarırken, yaklaşık 523 kilometre uzunluğunda olan 1 milyon 744 bin 839 dokümanın da tarama işlemlerini tamamladı.
KALİTE ARTTI, SÜRE KISALDI
İlçenin 74 yıllık imar, yapı ruhsat arşivini gün yüzüne çıkaran Karesi Belediyesi'nin "dijital arşiv' çalışması ile arşivler, son teknolojiye kavuşurken; dosyaların yanlış yerleştirilme, bulunamama gibi riskleri de tamamen ortadan kaldırıldı. Devrim niteliğindeki çalışma ile hizmet süresini kısalttıklarını, veriye hızlı ulaşabilme imkanı sağladıklarını, kağıt israfına son verdiklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Arşiv, belediyeciliğin en önemli unsurlarından bir tanesi. 1940'lı yıllardan bu yana ilçemizle ilgili tüm doküman ve projelerin taraması gerçekleştirildi. Vatandaşa hizmet ederken artık tozlu raflarda dosya aramıyoruz. Tek tuşla ilgili tüm dokümanlara ulaşabiliyoruz. Bu da hizmetin kalitesini arttırırken süresini de önemli ölçüde kısaltıyor" açıklamasında bulundu.